Finsehytta på personaltur til Eidfjord

Rett før 17.mai perioden reiste alle ansatte på tur til Eidfjord. Her ble det ribtur på fjorden med Hardanger Fjordsafari, etterfulgt av 5-retters middag på vakre Sjel og Gane og overnatting på Kjærtveit camping. Se mer bilder fra turen helt nederst på siden.

Ønsker du å ta med bedriften din til vakre Eidfjord? Ta kontakt med Visit Eidfjord for hjelp til planlegging av turen. 

Turen startet søndagen med ansattmiddag og hygge. Mandagen tok gjengen toget fra Finse til Geilo og bussen videre over majestetiske Hardangervidda. Dette var en stor opplevelse for de som ikke er kjent i området, og ikke minst var det spennende for alle å reise ned Måbødalen. 

Vel framme i Eidfjord inlosjerte vi oss på Kjærtveit Camping, med utsikt over elva, og gjorde oss klare til safari på fjorden. Hardanger fjordsafari tilbyr ulike turer på Hardangerfjorden. Turen starter i Eidfjord havn og har flere stopp underveis, der båtføreren forteller mye om hva vi ser. Det er et rikt dyreliv i og rundt Eidfjorden og vi var så helig å se både kobbe i sjøen og sjøfugl. Innerst i Simadalsfjorden stoppet vi ved et av Norges største kraftverk, og fikk vite litt historie om kraftstasjonen og sammenhengen dens til Vøringsfossen, Sysendalen og Hardangerjøkulen. Simadalsfjorden er visuelt flott, med sine bratte fjellsider og flere små fosser. Senere på turen så vi Fjellgårdene Kjeåsen og Skår, i tillegg til å få vite mer om samfunnet i Eidfjord og hva som har formet naturen, folket og samfunnet innerst i fjorden.

Etter ribturen var over gikk vi videre til Sjel og Gane, hvor kokken Arthur satte sammen en fantastisk 5-retters middag til gjengen. Et koselig spisested i et av de eldste byggene i Eidfjord , som også huser den lokale puben Slåkhals. Her fikk vi servert skalldyrsuppe, kamskjell, reinsdyr og masse annet godt. En matopplevelse og fantastiske smakskombinasjoner som vi sent vil glemme. Stemningen i restauranten og baren er en opplevelse i seg selv, og ikke minst hvordan kokken forteller om de ulike rettene og vinene som serveres. Festen fortsatte utover natten, og noen modige ansatte tok seg til og med et bad i fjorden!

Tirsdagen var vi så heldige å få komme på besøk hjemme hos bestyrerne Rigmor og Edvar. Her fikk vi deilig frokost og muligheten til å nyte utsikten over fjorden fra høyere oppe. Nå gjenstår siste inspurten med 17.-mai feiring på Finsehytta

Vi vil takke alle gjester, ansatte og dugnadsfolk for en fantastisk vintersesong, og ser virkelig fram til sommeren!