17.mai-Feiring på Finsehytta

Bli med på ei 17-mai feiring utanom det vanlege i unike omgivelsar på Norges tak. Me på Finsehytta inviterer til eit fullt program med alt frå 17. mai-tog til Hardangerjøkulen til koldtbord med fantastisk mat på Finsehytta.

17. mai må opplevast på Finse. På grunnlovsdagen brer det seg ein heilt spesiell stemning over det vetle samfunnet her på Finse. Dagen startar klokka 8:00 med flaggheising og "Ja, vi elsker" utanfor Finsehytta, etterfylgt av vår gode frukostbuffet frå 08:00 til 10:00. Deretter er det klart for det tradisjonelle 17.mai-toget oppover mot Jøkulhytta på Hardangerjøkulen. Eit 17.mai-tog med flagg og ein god blanding menneske med både bunadar og sportsklede. På Jøkulhytta steller Finse Røde Kors i stand ei enkel servering med varm mat og drikke. Deretter er det mogeleg å renne ned igjen til Finse, eller å gå den litt lengre Jøkulrunden for dei som ynskjer det.

Vel nede igjen på Finse vil Finsehytta i samarbeid med Finse 1222 og Hardanger Åtgaum stelle i stand feiring utanfor Finsehytta, med Jøkulen som bakteppe. Buffet må førehandsreserverast då me kun har 200 plassar.

Hjarteleg velkommen!

17.mai 2018

Delivery

Flaggheising og program for dagen

Klokka 08:00 heiser me flagget, og syng nasjonalsongen til saksofonmusikk frå Astri, som jobbar på Finsehytta. Her blir det stemning! Etterpå er det 17.mai-frukost, før folketoget går til Hardangerjøkulen, der Finse Røde Kors sel pølser, brus og kaffi. Om været tillet det, blir det fallskjermshow med Voss Fallskjermklubb rundt kl 15:00 på Finsevatnet.

Klokka 15:15 spelar Johanna Mjeldheim hardingfele i hardangertradisjon. Dei viktigaste læremeistrane hennar har vore Åse Teigland, Knut Hamre, Ingeleiv Kjærlnd Kvammen og Leif Rygg. Ho har også studert folkemusikk ved Høgskolen i Telemark og Ole Bull Akademiet, og arbeidar til deglig som kulturskulelærear og folkemusikkarkivar, ved sida av utøving.

Konsert med Delivery 16. og 17.mai

Kvelden 16. og 17.mai vert det konsert med bandet Delivery.Delivery er eit band som starta i 2013. Består av ein gjeng musikarar, der nokon har "fartstid"  tilbake til 1969, så her er det mogligheit til  mang ein klassikar frå mange sjangrar. Musikkstil og repertoar spenner over eit vidt felt. Instrumenter som i hovudsak trakteres er gitarar, bass, keyboard, trommer og vokal.

Tale for dagen

17.mai talen blir holdt av Knut Skinnes kl. 15.30 utanfor Finsehytta, med Jøkulen som sceneteppe! Knut Skinnes er eventyrar, politikar, samfunnsbyggjar og regional gallionsfigur frå Krødsherad. Ein ung kapasitet med vidsyn og innsyn gjev utsyn og von mot framtida.

Middagsbuffet i ekte nasjonalstil

Kl. 16-20 blir det 17.maibuffet med eit stort utvalg av varme og kalde rettar, samt eit flott kakebord til dessert. Dei som bur på hytta 17-18.mai er påmeldte buffeten. Andre som kjem utanifrå må bestille plass (full booket).