Kan/må man reservere rom på Finsehytta?

Man kan reservere rom på Finsehytta, men det er ikke nødvendig. Som DNT hytte tar vi alltid i mot gjester og har ekstra madrasser som brukes når vi er fullbooket (Unntaket er Skarverennshelgen, 17.mai-helgen og Finseblues. Da må man forhåndsbestille plass). Har man behov eller et ønske om å reservere er det bare til å sende en e-post. Vi ser helst at dere sender e-poster i god tid, ettersom det kan ta noen dager før vi får svart.

Hvordan reserverer jeg et rom?

Ved å sende en e-post. Alle reservasjoner er med full pensjon. Full pensjon innebærer 3-retters middag, frokost, 4 skiver niste, termos påfyll . E-posten bør inkludere litt informasjon om reservasjonen.

Har man lov å ta med seg hunder?

Det er mulig å ta med seg hunder på Finsehytta. Losji for hund koster 100 kroner. Vi har bur til hunder i skistallen. Hunder kan ikke være i fellesområder eller på rommene.

Hva skjer om det er fullbooket når jeg ankommer?

Da tar vi ut ekstra madrasser og ordner til improviserte sovesaler i fellesområdene.

Er det aktiviteter for barn?

Vi har mange spill og leker for barn på hytta. Det er også mange fine turer som er godt egnet for barn i området rundt Finsehytta.

Hva kan man gjøre på Finse?

Finse tilbyr en rekke gode muligheter for å oppleve naturen i fjellet. Vi har korte og lengre turer. Turer opp til spektakulære fjelltopper og mange andre spennende aktiviteter. Sommerstid kan en sykle Rallarvegen, eller dra på bretur med Jøklagutane.

Må jeg ha med meg sengetøy?
Vi anbefaler å ta med eget sengetøy eller lakenpose/sovepose. Vi leier ikke sengetøy på Finsehytta, men vi selger miljøvennlig engangssengesett av resirkulert polyester i resepsjonen, samt engangshåndklær. Dersom man overnatter i 3 netter eller mer og er medlem av DNT, er sengetøy og håndkle inkludert.

Er det nødvendig å bli medlem av DNT?

Man må ikke være medlem av DNT for å overnatte her. Dersom man bor i over to døgn på en DNT hytte vil det lønne seg å tegne medlemskap. DNT medlemmer får en rekke rabatter i blant annet DNT butikker, DNT hytter, osv. Som medlem av DNT er man med på å støtte arbeidet for å bevare naturen og å gjøre den godt tilgjengelig for alle.

Hva er en DNT hytte?

En DNT hytte er en av mange hytter som er eid av Den Norske Turistforeningen.

Hvordan blir jeg medlem av DNT?
Det er mulig å tegne medlemskap direkte på Finsehytta. Man kan også tegne medlemskap på DNTs hjemmeside.

Kan jeg tilberede mat og ha med egen drikke på hytta?
Vi servere mat og drikke på hytta. Vi har ikke kjøkken til gjestene og det ikke mulig å tilberede egen mat her.

Er det teltplass utenfor hytta?
Det er dessverre ikke mulig å sove i telt rundt Finsehytta eller Finsebygden, men alle kan ha telt på sørsiden av Finsevatnet og det koster ikke noe. Utenfor selve Finse, kan man selvsagt også sette opp telt hvor man vil, så lenge det ikke er ved en hytte.