Om hytta

Finsehytta har 174 senger, fordelt på rom og sovesaler. Rommene har enkel standard, med køyesenger. Dusj og toaletter er felles med andre gjester.

Finsehytta har tørkerom og skistall.

Finsehytta er et fantastisk utgangspunkt for turer både sørover på Hardangervidda og nordover inn i Skarvheimen. Hytta ligger sentralt plassert midt imellom Hardangerjøkulen og Hallingskarvet. Med tog nesten til døra er Finse stedet for skiturer til lang ut i mai. 

Finsehytta ble overtatt fra Direktoratet for Fiendlig Eiendom i 1947 av Den Norske Turisforening (DNT) og har vært drevet som betjent turisthytte siden 1949. I dag fremstår den som en av de viktigste turisthyttene til DNT.

Finsehytta er vinterstid knyttet til alle aktiviteter som har med snø, ski og bre å gjøre.  
Om sommeren blir Finsehytta ofte brukt av turister som sykler Rallarvegen, gjester som vil være med på brevandring eller for personer som ønsker å gå fra hytte til hytte. For å oppleve Finse og områdene rundt kan man også ha lengre opphold og ta forskjellige turer i fjellene rundt.

Skoleklasser og lignende grupper

Finsehytta tar gjerne i mot skoleklasser. For besøk med skoleklasse må det bookes plass på hytta ved å kontakte oss. På hytta finnes det naturfaglige bøker, barne- og ungdomsbøker og spill. Et stort turkart som viser turmuligheter ved hytta. For sykkelutleie ta kontakt med Finse 1222, eller Haugastøl sykkelutleie. Før turstart er det viktig at det gjøres et godt forarbeid med turplanlegging i samarbeid med elevene.

Tilrettelegging

Tilrettelegging for funksjonshemmede: God tilrettelegging. Sove-, oppholds- og spiserom samt dusj/WC på ett plan i hovedbyging. Trappeheiser mellom to nivå i anlegget. Adkomst med tog, grusvei noen hundre meter til hytta (sommer).

Telting

Finsehytta har dessverre ikke teltplasser. Telt kan settes opp på sørsiden av Finsevannet. Det er gratis. Teltere er fortsatt velkommen til å bruke toalett, dusj (20,- kr) og andre fasiliteter på hytta.

Hund

Finsehytta har ett firemannsrom og ett seksmannsrom der det er tillatt med hund, i tillegg til et eget, oppvarmet rom, i Brebua. Det er ikke tillatt med hund på rom utover dette. Hunden må være i bur (100,- kr).