Nye Finsehytta åpner 2. juli

Ved Finsehytta 24. juni 2021.
Ved Finsehytta 24. juni 2021. Foto: Kari Merete Horne

Oppdatering 24.06.21: Nå nærmer det seg åpning av Finsehytta - lørdag 2. juli åpner vi dørene.  Booking er åpen for sommersesongen, 02.juli - 10.oktober, og vi ønsker alle hjertelig velkommen! 

Vi gleder oss til å ønske velkommen til et helt nytt kapittel i Finsehytta sin historie! 

Vi, bestyrerne Edvar og Rigmor Sæbø, gleder oss til å åpne dørene på Nye Finsehytta. Det er nå  bestemt at åpningsdatoen blir 2. juli og da skal vi virkelig juble over nyoppusset hytte! 

Vi har nå åpnet bookingen for hele 2021 - og minner om at alle besøkende må forhåndsbestille plass. Med gjeldene smittevernregler gjelder dette for alle hytter i DNT. 

Åpningstider for Nye Finsehytta i 2021: 

Vi ser fram til å ønske alle velkommen - både gamle og nye venner av Finse! 

Vi håper at en ekstra lang sommersesong vil bidra til at mange får mulighet til å besøke Nye Finsehytta i 2021. Det blir en lang sommersesong og vi holder for første gang åpent til over høstferien. 

Byggeprosjektet på Finsehytta har vært planlagt i mange år  

Finsehytta er populær, med 16 000 overnattinger i året, og det har lenge vært et stort behov for oppgradring. Det å skaffe nødvendig finansiering var en krevende oppgave for DNT Oslo og Omegn som eier hytta. Men da finansieringen kom på plass i fjor vår, kunne det endelig gis grønt lys for byggestart. 

Det ble et spesielt år for DNT Oslo og Omegn, grunnet Covid 19 og nedstenging av hytter og aktiviteter. Tross dette tok foreningen sjansen på å starte byggingen våren 2020, siden finansieringen var bundet til dette prosjektet. Det er vi utrolig glade for nå! 

Her kan du lese mer om byggeprosjektet og hva som blir nytt på Finsehytta. 

Selvbetjeningshytta Brebua 

Den nye Brebua ligger på tunet til Finsehytta og åpnet i mai 2020. Brebua har 44 sengeplasser og fungerer som en vanlig selvbetjent DNT hytte når den betjente Finsehytta holder stengt. I de periodene den betjente hytta er åpen, vil rommene på Brebua inngå i kapasiteten til Finsehytta. Dette betyr at det framover alltid vil være et overnattingstilbud i DNT-regi på Finse. 

Merk at også opphold på selvbetjente DNT hytter må forhåndsbestilles, grunnet smittevern/korona. 

Les mer om Brebua, se åpningstidene og bestill via UT.no 

Artikkelen er publisert 3.5. og oppdatert 24.6.2021.